Firma Lån – At Låne Penge til Virksomhed

Firma Lån – At Låne Penge til VirksomhedHvis du går med en lille drøm i maven om at blive iværksætter, så er der heldigvis gode muligheder for at komme i gang hvis din ide og dit koncept er godt.

Men hvis du gerne vil låne penge så du kan komme i gang med dit firma, så er det ikke nok at ideen blot er god. Du skal også være i stand til at formidle den til andre så de kan se det du kan se.

Mange entreprenører starter selvstændig virksomhed i håb om at få et firma lån ved at troppe op i banken og forklare ideen. Så let er det sjældent.

Lån til opstart af virksomhed

Noget af det sværeste er, at låne penge til at starte en helt ny virksomhed op.

Uanset om det er banken eller det er business angles du forsøger at få til at låne dig pengene, så har du udfordringen med at overbevise dem om, at din ide og dit koncept er godt nok til at de kommer til at få deres penge tilbage med renter.

I princippet er det lettere at låne penge til et middelmådigt koncept som bliver præsenteret brillant, end det er at få et lån til en super ide, der bliver præsenteret dårligt. Skal du låne penge til opstart af et firma, så bliver du derfor nødt til at øve dig i at præsentere din ide.

Firma lån og kaution

Når du ikke har noget håndgribeligt (f.eks. et regnskab) du kan vise frem, så skal långiver stole og håbe på, at din vision kommer til at bære frugt.

Derfor vil du også opleve, at mange långivere vil have dig til at kautionere personligt for det lån de eventuelt yder din virksomhed.

Normalt er et aktieselskab eller et anpartsselskab en selvstændig juridisk enhed og skulle det gå konkurs, så får kreditorerne ikke noget. Selvom du er ejer af selskabet, så kan de ikke komme efter dine private midler.

Derfor kræver de gerne, at du underskriver et stykke papir hvor du lover at betale dem deres penge tilbage via din egen lomme. Det betyder altså, at de kan komme og bede dig sælge dit hus hvis din virksomhed går konkurs.

Derfor skal man være varsom når man optager et firma lån og kan du komme udenom en kautionsforpligtelse, så skal du helst gøre det.

Låne penge til udvidelse af firma

Hvis du gerne vil have et lån til en eksisterende virksomhed som allerede kører og tjener penge, så er det straks meget nemmere at finde folk der vil låne dem til dig.

Hvis de kan se, at økonomien i selskabet er sund og at der bliver tjent penge, så er de langt mere trygge og vil ikke i samme grad kræve kaution. Låner du penge fra andre end banken, så kan du forvente at der vil blive stillet mange spørgsmål.

Business angles og venture investorer er knivskarpe så det skal du også være. De vil gerne låne dig penge hvis de kan se, at deres investering kan give et godt afkast, men husk altid, at de kun gør det for pengenes skyld.

Nå det kommer til stykket er de helt ligeglade med dig og din virksomhed.

Hvor kan man finde lån?

Det første sted du kan starte er i din egen bank. Inden du aftaler et møde, så sørg for at gøre din plan helt klar og øv dig gerne på venner og familie. På den måde bliver din præsentation bedre og det er i sidste ende den der afgør om du får et firma lån eller ej.

Du får nok ikke et lån i den første bank du besøger, men det vigtige er, at blive ved og tage ved lære af den feedback du får på hvert møde.

Mange af de spørgsmål du får vil være relevante og hvis ikke du kan svare på dem fordi du ikke har forberedt dig eller fordi du ikke har tænkt over det, vil kun hjælpe dig til at teste din ide og gøre dit forretningskoncept bedre.

Det er sjældent en rar oplevelse at få negativ feedback, men den er guld værd for din kommende virksomhed og så er den samtidig gratis.

Det gode er, at du kan øve dig lige så mange gange som der er bankfilialer i Danmark. Når du har været rækken rundt, så er du blive knivskarp til at præsentere dit koncept og vil kunne holde en præsentation i søvne.

Venture og iværksætter kapital

Et firma lån kan som sagt også komme fra andre steder end bankerne, men det er en god ide at starte med en bank. Folk der yder venturekapital vil ikke spilde deres tid og du får højest en enkelt chance og derfor skal din præsentation være lige i skabet.

Venture og iværksætter kapital

At finde folk der vil lytte på din ide kan være svært i sig selv, men der findes diverse iværksætter fora og iværksætter foreninger der kan være med til at skabe kontakter til pengemænd.

Når du har talt med de første 5-10 banker, så kan du begynde at kontakte disse ressourcer så du er klar til at kontakte venturekapitalister når du har været bankrækken rundt.

Det lyder måske voldsomt at der skal bruges så meget energi på at få et lån til en nystartet virksomhed, men fordi så mange virksomheder fejler, så er investorer og långivere meget påpasselige med deres penge.

I bund og grund er det en god ting, for det betyder, at du får testet din forretnings ide (gratis) overfor en masse mennesker der ikke laver andet end at vurdere koncepter.