SMS Lån – Hurtige lån via mobiltelefon

SMS Lån – Hurtige lån via mobiltelefonSom du sikkert allerede ved, så findes der i dag flere muligheder for at optage hurtige lån via sin mobiltelefon.

Der er tale om de såkaldte sms lån hvor det er muligt at låne 500, 1.000, 1.500, 2.000, 2.500, 3.000, 3.500 og 4.000 kroner.

Det var tidligere muligt hos nogle enkelte udbydere at låne helt op til 5.000 kroner ved hjælp af mobilen.

Det er dog ikke længere tilfældet, hvorfor et lån over 4.000 kroner kun kan se som et almindeligt forbrugslån.

Hvor tilbydes der SMS lån?

Kigger vi nærmere på denne type lån, så er der tale om forbrugslån hvor man ikke behøver at stille nogen form for sikkerhed. At få et lån uden sikkerhed lyder naturligvis som en dejlig ting, men du skal være opmærksom på, at det koster et andet sted – nemlig på renten.

Fordi virksomheden ikke har nogen sikkerhed for at du betaler pengene tilbage, så tager de en højere rente så de kan dække eventuelle tab.

Det betyder altså at de dyre renter du betaler går til at dække for de andre låntagere som af den ene eller den anden grund vælger ikke at betale deres gæld.

Vi skal ikke så langt tilbage for at kunne finde en masse udbydere af smslån, men blandt andet på grund af en masse medieomtale, har mange långivere valgt, ikke at tilbyde denne type lån mere.

De tilbyder dog stadig en masse andre typer forbrugslån og også nogen hvor du ikke skal stille sikkerhed, men ansøgningsprocessen kan blot ikke længere ske over telefonen.

Som du kan læse i artiklen der linkes til ovenfor, så har orbrugerombudsmanden været efter både SMS Kviklån (ÅOP på op til 500.000% !!) og firmaet Cash1970. Det eneste firma vi har kunnet finde som stadig tilbyder dig at låne penge via mobilen er Ferratum.

Ferratum

At optage et sms lån hos Ferratum er meget nemt og deres hjemmeside https://www.ferratum.dk/ forklarer relativt nemt hvordan det foregår. Er du alligevel i tvivl, så kan du se hvordan man gør i videoen herunder.

Som noget af det første på deres hjemmeside, kan du se at der er en masse betingelser der skal være opfyldt for at de overhovedet vil låne din pengene. Den første begrænsning er, at du skal være fyldt 21 år.

Det betyder altså, at selvom du er fyldt 18 år, er myndig og kan stemme, så er det ikke godt nok til at Ferratum vil have dig som kunde.

Derudover så skal du have en folkeregisteradresse i Danmark og må hverken være registreret hos RKI eller hos Debitor Registret. Er du i tvivl om du er registret nogle af stederne, så kan du altid tage kontakt til dem og spørge.

Låneprocessen hos Ferratum

Opfylder du de krav der er nævnt ovenfor, så er det relativt let at ansøge om et sms lån. På hjemmesiden kan du se de fire steps i processen:

  1. Ansøgning sker ved at indtaste personlige oplysninger via formularen på hjemmesiden eller ved at sende informationerne på en sms.
  2. Når ansøgningen er udfyldt, så vil du efter kort tid modtage et svar fra Ferratum på både sms og e-mail. De indeholder en låneaftale og en pinkode som skal bruges til at acceptere aftalen.
  3. Pinkoden kan tastes ind på hjemmesiden, men kan også sendes tilbage via SMS.
  4. Herefter er aftalen bindende og Ferratum vil udbetale pengene til din NEM-konto i banken. Husk at din sag kun bliver behandlet på hverdage mellem kl. 9-17 og at du tidligst får pengene den efterfølgende bankdag.

Du kan finde endnu flere spørgsmål og svar omkring disse lån her: https://www.ferratum.dk/sporgsmal_og_svar/

Omkostninger ved mobillån

Nedenstående skema er tal fra Ferratums hjemmeside, så leder du efter smslån, mikrolån eller mobillån, så check altid deres hjemmeside for de seneste priser.

Sms lån omkostninger

Som du kan se af ovenstående, så er det kun nye kunder der kan låne billigt og kun 500 kroner. Skal du låne mere end det så koster det dig altså mere end 1.300 % i årlige omkostninger.

Du har måske allerede gættet, at vi ikke anbefaler, at man optager denne type lån med mindre man virkelig har brug for det.

For nogen er det den eneste mulighed og til jer kan vi kun sige, at I skal være opmærksomme på de regler og forhold I accepterer når I låner. Og så glæder det naturligvis om at få lånet betalt tilbage hurtigst muligt.

Sms lån processen som video

Her kan du se hvordan låne processen foregår hvis du vælger at ansøge via hjemmesiden.

Og her kan du se hvordan proceduren er hvis du ansøger om mobillånet via din mobiltelefon.

Andre alternative forbrugslån

Der findes som sagt en masse andre muligheder for at låne til forbrug og i mange tilfælde kan der stadig lånes uden at stille nogen form for sikkerhed.

Andre alternative forbrugslån

Det er dog vores anbefaling, at du starter med at se om du kan låne pengene i din bank ved eksempelvis at få stille en kassekredit eller lignende til rådighed.

Banken vil normalt gerne have sikkerhed for de penge de låner ud, men måske har du et godt forhold til din bank og er beløbet lille nok, så kan det være, at de ikke behøver det.

Priserne på kassekreditter i banker varierer meget. Nogle steder kan man låne til under 10 %, mens andre tager omkring 15-20 % i rente. Men som du nok kan se, så er der meget langt op til de 1.300 % som Ferratum tager for at give dig et sms lån.