Lån Penge Til Lav Rente

Lån Penge Til Lav RenteNår man har brug for at låne penge så er der tre vigtige parametre man skal kigge efter. Den første parameter er hvilken rente man skal betale.

Det gælder om at låne til en lav rente for at have mindst mulige løbende omkostninger på sit lån. Parameter nummer to er, at man ikke skal betale for mange gebyrer.

Rigtig mange selskaber lover en lav rente, men tager sig til gengæld voldsomt godt betalt i form af høje gebyrer. Slutteligt er der spørgsmålet omkring lånets løbetid.

Løbetiden er et spørgsmål om hvor hurtigt lånet skal være betalt tilbage og der kan være både fordele og ulemper ved lange løbetider.

Målet er et lån til lav rente

Selvom gebyrer muligvis er høje, så er de ofte ikke en stor del af den samlede omkostning hvis vi taler om lånebeløb af en vis størrelse.

Et gebyr på 1.000 kroner virker voldsomt og har stor effekt hvis du låner 5.000 kroner, men låner du en million, så betyder det ikke ret meget i det samlede regnestykke.

Det der derimod er væsentligt når vi kigger på større lån er hvor meget der skal betales i rente på lånet. Koster det som eksempel 10 procent i rente om året at låne en million, så betyder det at renteomkostningen om året er 100.000 kroner.

Løber lånet over 10 år (uden afdrag), så har du betalt den fulde million i form af renter, men skylder stadig alle pengene væk. Lave renter er derfor målet når du skal låne mange penge.

Hvordan får man et lån til lav rente?

En af de væsentlige faktorer når man skal optage lån til en attraktiv lav rente er hvad det er man låner pengene til.

Långiver vurderer risikoen på det lån de yder og jo større risiko, desto flere penge vil de have for at yde lånet og de penge betaler du i form af en højere eller lavere rente. En stor risiko vil betyde en høj rente og en lille risiko vil betyde en lav rente.

Netop derfor ser vi ofte, at når folk låner millioner til at købe huse, så er renterne generelt meget lave.

Det skyldes, at man ofte kun låner 80 procent af husets værdi og kan man ikke betale sine ydelser, så kan realkreditinstituttet blot sælge dit hus og selvom de sælger det til kun 80 procent af værdien, så vil de stadig få alle pengene hjem.

De resterende 20 procent er så dit personlige tab fordi du ikke kunne finde ud af at betale hvad du skyldte. Ønsker du derimod at låne til en meget risikofyldt investering, så vil långiver ofte få dig til at betale en høj rente.

Det er blandt andet også derfor, at dem der yder forbrugslån og yder lån til folk som står i RKI eller lignende ofte kræver både 30 og 40 procent i årlig rente. Risikoen for dem er meget stor og derfor skal de have god betaling.

Du kan forhandle dig til en lavere rente

Når du skal have et lån så er det som at købe en hvilken som helst anden vare. Priserne varierer og hvis du har mod på det, så er det også muligt at forhandle om priserne.

Du kan forhandle dig til en lavere rente
Det sker ofte at folk kan forhandle både 1 og 1½ procent point af renten og det kan altså betyde 10 til 15 tusind kroner i sparede renter hvert eneste år.

Har du et lån som låner i 30 år, så taler om en besparelse på flere hundrede tusinde pr. million du låner. Absolut noget der er værd at forsøge. Men et lån af penge til lav rente sker ikke hvis du ikke arbejder for at få det, så sørg for at gøre dit hjemmearbejde godt.