Lån Til Andelslejlighed – Boliglån i Andelsbolig

Lån Til Andelslejlighed – Boliglån i AndelsboligGår du med en ide om at det kunne være rart at flytte i en ny andelsbolig for dig selv? Lige nu er et rigtig godt tidspunkt for der er mange ledige og priserne har været faldet i et stykke tid.

Det gode en de fleste andelslejligheder er, at du ofte ikke skal låne helt så mange penge for at få lov til at købe andelen.

I nogen nyere byggerier er andelen dog næsten lige så dyrt som et helt nyt hus, men så er det beliggenheden eller størrelsen der trækker op.

Ansøgning om lån til andelslejlighed

Inden du bevæger dig ned og aftaler et møde med din bankrådgiver for at fremlægge din sag omkring optagelse af et lån til køb af en andelsbolig, så er det vigtigt at du sørger for at forberede dig ordentligt.

Du kan ikke forvente at komme tomhændet ned til rådgiveren og så håbe på at de giver det et andelslejlighed lån på dit glatte ansigt. Den taktik virker ikke. Derimod kan lønsedler, budgetter og opsparing være nogle af de vigtige dokumenter.

Forhåbentligt har du allerede alle tre ting, men hvis du ikke har, så vil jeg anbefale at du fremskaffer dem inden mødet.

Et banklån er en handel mellem dig og banken

Når man skal låne penge af banken eller realkreditinstituttet, så er det vigtigt at huske på, at der er tale om en handel mellem dig og banken. Du får lov til at låne penge mod at betale dem tilbage inklusiv renter på forudbestemte tidspunkter.

Et banklån er en handel mellem dig og banken

Man kan sige, at banken investerer i dig (og med din andelslejlighed som sikkerhed).

Banken lever af at lave gode investeringer som de tjener penge på og for at de skal give dig et lån til en andelsbolig, så skal du overbevise dem om at du er en god investering (dvs. at sandsynligheden for at de får deres penge tilbage med renter er meget stor).

Den letteste måde at gøre det på er ved at vise dem et budget hvor de kan se at din økonomi sagtens kan betale den månedlige ydelse og at der stadig er rigelig med penge tilbage til at leve får.

Hvis du samtidig kan vise dem at du kan spare op, så er det et signal om at du har helt styr på din økonomi og dit forbrug og at du derfor er en ”god investering”.

Selvom banken låner dig penge til en andelslejlighed og har sikkerhed i den, så er banken ikke interesseret i at overtage den hvis du pludselig ikke betaler.

De har ikke lyst til at eje din bolig (med de omkostninger der ligger i det) for det er som regel ikke en god investering.

Hvis du får afslag på at låne til en andelslejlighed, så er det altså ikke et spørgsmål om selve lejligheden, men langt mere om hvorvidt de tror på at du er en solid, troværdig person at investerer i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *