Lån Til Bolig – Hvordan Får Man Et Boliglån I Banken

Lån Til Bolig – Hvordan Får Man Et Boliglån I BankenFor det fleste mennesker er det at købe hus noget af det dyreste de gør i deres liv.

For de fleste er der tale om at låne mere end en million kroner (for nogen er det første lån på både 2, 3 og 4 millioner) og det er ikke noget der skal tages let på.

Men heldigvis er det ikke så slemt som det lyder for pengene bliver sat i mursten og det er noget banker og realkreditinstitutter normalt godt kan lide.

Den seneste finansielle krise har dog gjort tingene meget sværere for mange mennesker, da bankerne ny pludselig holder på deres penge.

Lån til bolig er en god bank forretning

Det vi altid skal huske på er, at banker er en forretning der lever af at låne penge ud. Hvis de ikke lånte penge ud, så ville de ikke tjene ret mange penge, så det er ikke fordi bankerne IKKE vil låne deres penge ud.

Det er et spørgsmål om hvem de vil låne dem til, hvorfor og til hvad.Normalt har lån til bolig gennem banker og realkredit selskaber været en god investering for bankerne og de har derfor gerne givet denne type lån.

På det seneste har de dog oplevet, at flere og flere mennesker ikke har kunnet betale deres månedlige ydelser og derfor har man været nødt til at stramme op. At låne penge ud uden at få dem tilbage er en dårlig forretning.

Planlæg for at få boliglån

Hvis du vil have banken og realkredit instituttet til at bevillige dig et lån, så er det din opgave at bevise overfor dem at det er en god og sikker investering.

Planlæg for at få boliglån
Hvis du efterlader dem med en følelse af, at de måske kunne komme til at tabe penge fordi du enten ikke kan betale dine ydelser, eller fordi de vurderer, at du ikke virker som om du har styr på din økonomi.

Derfor er det vigtigt at møde op med en plan og et budget når du skal spørge efter et lån til boligen. Det er dog vigtigt, at være realistisk og måske endda lidt pessimistisk i budgettet, så banken kan se, at deres penge er i sikre hænder.

Lad være med at ”snyde” på budgettet for at få et lån, for bankfolk er vant til at se på den slags budgetter, så de ved godt hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.

En sidste ting du skal være opmærksom på med hensyn til et lån til bolig er, at de fleste banker i dag har et minimums ”rådighedsbeløb” og uanset hvad dit budget siger, så vil banken ikke tro på at du kan leve fornuftigt for mindre.

Så den del kan du lige så godt indregne i budgettet inden mødet i banken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *