Privat Lægevagt – Find Private Lægevagter Til Børn og Voksne

Der var engang hvor man bare kunne ringe efter lægevagten og i løbet af kort tid så havde man besøg. For mange mennesker var det en luksus som man nød godt af og til tider nok glemte lidt at værdsætte. Sådan er det ikke længere og det er noget der kan mærkes ude i de små hjem. Ikke nok med at det kan være svært at komme igennem til lægevagten på telefon, men det er tæt på umuligt at få dem til at komme ud og kigge på dig eller dit syge barn.

En privat lægevagt er et alternativ


Hvis du er villig til at ofte hvad det koster eller hvis du har et forsikringsselskab der betaler, så er der mulighed for at gøre brug af en privat lægevagt i stedet for den offentlige som vi alle sammen betaler til. Det er ikke meget anderledes end når der er tale om privathospitaler. I stedet for at være drevet med offentlige midler og efter offentlige regelsæt, så er der i stedet tale om en privat drevet virksomhed som (forhåbentligt) skulle have en højere effektivitet og et højere kundeservice niveau.

Nogen mennesker vil måske mene, at private lægevagter er med til at trække samfundet i den forkerte retning, men hvis man står derhjemme med et sygt barn som kun bliver dårligere og dårligere, så er jeg sikker på, at det ikke er en tanke der strejfer dig. Du kan kun tænke på at få den første og bedste læge ud for at tilse dit barn.

Behøver du private lægevagter?


Om det er nødvendigt med en privat lægevagt eller ej, må være op til den enkelte at vurdere. Det man skal huske på er, at det er en service som fylder et hul efter den offentlige lægevagt har skåret gevaldigt ned på bemandingen og dermed service niveauet. Så de mennesker der har muligheden for at gøre brug af en privat lægevagtsordning har nu muligheden for at få den.

Så længe man er rask vil mange sikkert mene, at det er en unødvendig tjeneste, men i det øjeblik et barn i familien eller du selv bliver syg, så vil situationen nok ændre sig. I hvert fald kan vi gælde os over at der nu er et alternativ for dem der måtte ville gøre brug af det.

Hvor finder du en privat lægevagt?

Du husker måske historien omkring daværende Kulturminister Brian Mikkelsen og hvordan han ved at ringe til en privat lægevagt fik opdaget betændelse i hjerteklappen efter at have været blevet afvist af den offentlige lægevagt. Lægen hed dengang Frank Weyhe og drev en privat lægevagt kaldet Copenhagen Doctors eller ”CopDoc. Desværre er Frank gået på pension lukket med udgangen af august 2009 og det betyder derfor at mulighederne for at opstøve private lægevagter er blevet begrænset betydeligt.

Heldigvis er der stadig nogle muligheder hvis du bor i Storkøbenhavn.

Børnelægevagten – privat vagtlæge til børn og unge

På hjemmesiden www.børnelægevagt.dk finder du læger som du kan ringe til hvis dit barn er sygt og der ikke er meget hjælp at hente hos den offentlige læge. Deres hjemmeside er ikke specielt anvendelig, så lad os her give dig et hurtigt oprids af hvad du får:

Tilkalde Telefon: 20 86 86 45

Åbningstider:
Mandag – Fredag: 16.00 – 24.00
Weekend og Helligdage: 08.00 – 24.00

Der er lukket juleaften og nytårsaften.

Priser:
Priserne varierer fra 1200-1600 kr. alt efter hvor du bor i Storkøbenhavn. Priserne inkluderer kørsel og akut medicin. Den private lægevagt til børn har ikke noget samarbejde med den offentlige sygesikring og det fulde beløb skal derfor betales af egen lomme. Det gives ikke nogen form for tilskud med mindre at:

 • Du har et forsikringsselskab der er villig til at betale
 • Du er med i Danmark gruppe 2

Du kan se de individuelle priser på nedenstående kort:

En af de store fordele ved børnelægevagten og det at der er tale om en privat lægevagt er, at de for det første er specialister i at have med børn og børnesygdomme at gøre og derfor lettere kan finde ud af om der virkelig er noget galt. Vi skal huske på, at den offentlige lægevagt ikke nødvendigvis er specialist i børn og at de derfor sagtens kan vurderer forkert når du ringer til dem og fortæller om de symptomer dit barn oplever.

De offentlige læger giver ikke forkerte eller dårlige råd af ond vilje, men da de ikke kan være specialister i alt, så må man bare accepterer, at de råd man får, ikke nødvendigvis kommer fra den der ved mest om området.

Børnelægevagten kan tilkaldes ved alle former for sygdomme hos børn mellem 0 -16 år, men de typiske er:

 • Feber/feberkramper
 • Ondt i halsen
 • Mellemørebetændelse
 • Mistanke om lungebetændelse
 • Astmatisk bronchit/Astma
 • Falsk strubehoste/hoste
 • Mavesmerter
 • Diarré/opkastning
 • Urinvejsinfektion
 • Udslet
 • Amme-problemer
 • Utrøsteligt spædbarn

Privat lægevagt til børn i Jylland og på Fyn

Det har desværre ikke været muligt at finde private lægevagter til børn og unge uden for Storkøbenhavn. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de ikke eksisterer, men blot at de ikke reklamerer helt så meget for sig selv.

Den private lægevagt til voksne

Efter at Frank W. stoppede sin praksis CopDoc, så er et af alternativerne i Storkøbenhavn at finde på www.privatlaegen.dk. På hjemmesiden kan man læse, at de har haft mange tusinde personer i behandling siden de startede op i 2006 og at de tager sig af både henvendelser fra privat og virksomheder.

Tilkalde Telefon: 60 75 40 70

Åbningstider:
Alle dage: 08.00 – 24.00

Priser:
Hos den private lægevagt går priserne fra 1400 kr. op til 2200 kr. og igen afhænger det af hvor du bor. Her er heller ikke noget samarbejde med den offentlige sygesikring, så igen skal du selv betale for hele behandlingen med mindre dit forsikringsselskab eller Sygeforsikringen Danmark vil betale dele af eller hele omkostningerne.

På deres hjemmeside kan du udregne den specifikke pris i forhold til hvor i Storkøbenhavn / Nordsjælland du bor: Klik Her

Der gives i øvrigt rabat hvis der er er flere i samme husstand der skal behandles samtidig da der så ikke kommer ekstra kørsel oveni.

På samme måde som ved børnelægevagten, så kan du hos de private vagtlæger til voksne opnå en mere sikker diagnosticering samt en mere personlig behandling. Privatlægen tager sig ifølge deres hjemmeside ikke kun at sygdomme hos voksne, men kan også klare børn og unge. Så hvis du føler, at du har brug for en privat læge til dig barn på tidspunkter hvor børnelægevagten ikke har åbent, så er der altså mulighed for også at kontakte privatlægen.

Udover de helt normale symptomer som feber, hoste, infektioner og smerter, så har privatlægen også mulighed for at tilbyde følgende ydelser:

 • Speciallægekonsultation
 • Hjemmehospital
 • Blodprøvetagning
 • Vaccinationer

Stadig ingen privat lægevagt til Jylland og Fyn

Heller ikke privatlægen kan levere deres service uden for Storkøbenhavn. I en udtalelse til TV2 nyhederne fortalte Frank W. at det naturligvis kostede en del penge at gøre brug af en privat vagtlæge, men at han ikke mente at det var dyrt. Det var mange penge men ikke ”dyrt”.

Alligevel kan priserne måske være en af grundende til at det primært er i Storkøbenhavn at vi finder de private lægevagter fordi der i dette område findes flere økonomisk velstillede mennesker end der gør i resten af landet. Samtidig er der i dette område muligvis også en anden holdning til det at gøre brug af private services som f.eks. speciallæger. Beboerne i dette område er muligvis også mere tilbøjelige til at ville have en ”second opinion” efter at de har talt med den offentlige lægevagt og fået at vide, at der ikke er noget alvorligt galt. Tænk nu hvis lægen i den anden ende af røret har taget fejl som i f.eks. tidligere kulturminister Brian Mikkelsens tilfælde.

En tanke om “Privat Lægevagt – Find Private Lægevagter Til Børn og Voksne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *