Gulvklinker – Gulvbelægning, Fliser og Klinker

Gulvklinker – Gulvbelægning, Fliser og Klinker
Når du står foran at skulle lægge nu belægning på gulvet i badeværelset, gulvet i bryggerset eller endda gulvet i køkkenet, så vælger mange gulvklinker frem for andre typer gulvbelægning.

For de fleste er det et naturligt valg, at gulvet i badeværelset bliver lagt med klinker og i rigtig mange tilfælde gør det sig også gældende for et bryggers.

Dog ser vi også, at folk vælger at lægge træ eller vinyl i deres bryggers og hvis ikke de har valgt den rigtige type, så betyder det ofte at de må skifte ud i løbet af en kortere årrække.

Gulvklinker i mange forskellige designs

Hvis du allerede har været lidt ude og kigge efter hvad der findes på markedet, så har du sikkert heller ikke kunne undgå, at lægge mærke til, at der findes næsten uendeligt mange forskellige farver, typer og størrelser og det er derfor ikke altid helt let at finde ud af hvad det er for en flise man gerne vil have lagt på gulvet i badeværelset eller bryggerset.

Den bedste måde at finde ud af hvad der er den bedste løsning, er ved at tage ud til de forretninger der sælger gulvklinker og se hvad de kan tilbyde.

Ofte kan man få lov til at købe prøveklinker med hjem så man kan lægge dem på gulvet derhjemme og bedre se hvordan det vil tage sig ud.

Hvis du er næsten sikker på, at du godt kan lide den klinke du har valgt, så kan du evt. købe en hel pakke med hjem og lægge ud på gulvet, da det giver et bedre billede af det færdige resultat end en enkelt gulvklinke kan gøre.

Klinker på gulvet i køkkenet

Nu nævnte vi kort ovenfor, at der også er nogen der er begyndt at vælge at have gulvklinker i deres køkken i stedet for træ eller vinyl som ellers er de andre foretrukne gulvbelægninger.

Klinker på gulvet i køkkenet
Grunden til at mange er begyndt at se klinker som et godt alternativ er, at de udover at være super flotte, også er meget holdbare og nemme at holde.

Tidligere kunne gulvklinker godt være lidt kolde at gå på og kunne også godt tage skade hvis man tabte ting på den (hvilket altid sker i et køkken), men med de nye fliser og klinker som er på markedet, så er det ikke længere det samme problem.

Kulden kræver naturligvis at du vælger at bruge gulvvarme, men det er også noget som de fleste nyere huse kommer med som standard.

Bor du i et gammelt hus hvor du bare skal have et nyt gulv, så bør du derfor overveje om ikke det er tiden, pengene og besværet værd at få lagt varme ned under gulvklinkerne.Du vil ikke komme til at fortryde det.

Gulv Klinker og Fliser – Stort Udvalg i Gulvklinker

Gulv Klinker og Fliser – Stort Udvalg i GulvklinkerUanset om du skal til at lægge nye klinker på gulvet i badeværelset eller i bryggerset, så er det altid en rigtig god ide, at undersøge hvad der findes på markedet og hvad priserne for de enkelte gulv klinker er.

Ved at bruge lidt tid på research så oplever du ikke kun, at du måske finder nogle klinker som er endnu pænere end dem du først havde fundet dig, men du vil ofte også se, at der kan være en del penge at spare da det er meget forskelligt hvad de enkelte butikker tager for de samme gulvklinker.

Specielt hvis du kigger i special butikker, så kan du godt opleve at prisen er væsentligt højere end hvis du kigger hos f.eks. store byggemarkedskæder som Silvan og Bauhaus.

Udvalg af gulvklinker og fliser

Med mindre, at pengene ikke er noget du tænker på, så kan det altid anbefales at kigge efter klinker i steder som Silvan og Bauhaus. Ikke nok med, at deres udvalg er relativt stort hvis du vælger nogle af deres større varehuse, men samtidig er priserne også altid relativt gode.

De gode ved at handle hos de store kæder er, at de kan købe meget større partier fliser og gulvklinker hjem og derfor er deres pris også altid bedre, end hvis det er den lille klinkebutik nede på hjørnet du har kigget hos.

Det er naturligvis ikke så tit, at de har helt de samme fliser til salg, men du kan meget ofte finde noget der ligner i de store byggemarkeder.

Hjælp til lægning af klinker

Men det er naturligvis ikke lutter positivt, at handle hos de store byggemarkeder for når det kommer til sådan noget som råd og vejledning, så kan der være langt imellem de kvalificerede medarbejdere.

Hjælp til lægning af klinker

I den situation vil det ofte kunne betale sig at tale med specialisterne og den del taler derfor for, at du handler de lidt dyrere klinker hos dem.

Er du allerede god til at lægge gulvklinker selv, så har du måske ikke brug for råd og vejledning og så gælder det bare om at finde et godt og billigt tilbud på gulvklinker.

Omvendt så behøver du måske heller ikke bekymre dig om gode råd hvis du har hyret folk til at komme og lægge klinkerne for dig. Det er dog alligevel altid en god ide, at undersøge hvad prisen er på de klinker der er i det tilbud du har modtaget.

Mange håndværkere kan godt finde på at lægge lidt ekstra på klinkernes pris og hvis du selv ved at de kan skaffes billigere et andet sted, så har du mulighed for at forhandle prisen ned. Det kan ofte betyde flere tusinde kroner i besparelse.