Billigste Boliglån – Findes Det Billige Boliglån Overhovedet?

Billigste Boliglån – Findes Det Billige Boliglån Overhovedet?Når man skal ud og købe bolig, så er der rigtig mange ting som man skal tage stilling til og for mange mennesker er det en lidt uoverskuelig opgave.

Hvis man har mulighed for det, så kan det godt betale sig, at dele processen op i små bidder og kun fokusere på enkelte ting af gangen, så det hele ikke bliver for overvældende.

At købe et nyt hus er en stor beslutning og derfor også noget man gerne må bruge til tid og omtanke på.

I denne artikel vil vi komme kort ind på hvordan man kan spare penge på lån og også om det virkeligt er muligt at finde det billigste boliglån eller om der er andre faktorer der spiller ind.

Hvad er et billigt boliglån?

Hvis man gerne vil have et billigt boliglån, så er det et spørgsmål om at definerer hvad man mener med billigt. For nogle mennesker betyder det, at noget er billigt, at de ikke skal have ret mange penge op af lommen hver måned.

Oversat betyder det, at den månedlige ydelse skal være lav (ydelse er renter + afdrag). På denne type boliglån betyder det ofte at løbetiden er lang og slutresultatet er derfor at du i sidste ende har betalt et langt større total beløb.

Omvendt vil man nogen mene at det billigste boliglån må være det hvor man totalt set skal af med færrest penge, men hvor renter og afdrag godt kan være høje per måned. Det kan desværre ikke lade sig gøre, at kombinere kort løbetid med lave månedlige ydelser.

Det billigste boliglån findes ikke

Fordi der er mange forskellige måder at gøre ideen om ”billigste” op på, så vil der aldrig være noget entydigt svar på hvad det billigste lån til en bolig vil være.

Det billigste boliglån findes ikke

Ikke nok med at månedlige ydelser, renteniveauet og løbetiden kommer ind i billedet, så kan det også være en ide at undersøge hvor mange gebyrer og andre omkostninger der påløber når man vælger en bestemt type boliglån.

Nogle banker er flinke til at skilte med hvad deres ekstra omkostninger løber op i, mens andre helst vil gemme det lidt væk.

Som en tommelfinger regel, så kan du godt regne med, at de banker der skilter med deres priser ligger i den billige ende og at dem der gemmer deres gebyrer og omkostninger er ofte i den dyrere ende af skalaen.