Lige Nu Er Der Mulighed For Billige Boliglån

Lige Nu Er Der Mulighed For Billige BoliglånHvis du følger lidt med i medierne så har du sikkert også læst at renterne har været faldende i lang tid og at den finansielle krise fik det hele til at ramle hvorefter renterne blev sat yderligere ned.

At renterne er lave betyder også at det er billigere at låne penge og specielt hvis der er tale om boliglån, så kan der være rigtig mange penge at spare i det lange løb.

Kan man overhovedet få et billigt boliglån?

En af de udfordringer som mange står med i dag er, at selvom renterne er lave og der stort set aldrig har været en bedre mulighed for at få et billigt boliglån, så har det samtidigt heller aldrig været sværere at få et lån i det hele taget.

Den finansielle krise har gjort bankerne meget påpasselige med hvem de vil låne penge ud til og selvom du måske har en god månedlig indkomst, så er det ikke længere nok til at du kan få lov til at låne penge og heller ikke selvom det er til mursten i form af et hus som banken har pant i.

Hvordan får man fingrene i et lån med lav rente?

Uanset om du skal have lån til andelslejlighed eller lån til et hus, så går det ud på, at få overbevist banken om, at du vil være en fornuftig kunde at låne penge til.

Hvordan får man fingrene i et lån med lav rente?

Når banken låner penge ud så er det en del af deres forretning og de vil derfor være helt sikre på, at de kan få deres penge tilbage med renter.

En ting er af du måske tjener gode penge på dit job, men banken bliver også nødt til at se på om du arbejder i en branche hvor du kan risikere at blive fyret og derfor pludselig ikke kan betale din gæld.

Det er derfor vigtig for dig som låntager at kunne vise at en fyring ikke nødvendigvis ville være et problem.

Har du gennem længere tid vist at du kan finde ud af at spare op og kan vise at du ikke bare bruger alt hvad du tjener, så vil banken kunne se at du er fornuftigt og at du tænker over din økonomiske situation og ikke bare bruger alt hvad du har.

Hvis du sad i bankens sted og skulle låne penge ud til andre mennesker, så ville du sikkert tænke på samme måde for hvis de tager fejl, så er deres penge jo væk eller i hvert fald tabt hvis ikke de kan sælge din bolig til en pris der modsvarer de penge du har lånt af dem.

Lån Penge Til Bolig

Lån Penge Til BoligHvis du står foran at skulle låne penge til en bolig, så er det rart at kende sine muligheder, men også at vide mere om hvordan man forbedrer sine muligheder for at optage et lån.

Så længe den generelle økonomiske situation i samfundet er lidt urolig, så kan man drage stor fordel af at agere på den rigtige måde, så man ikke er blandt de mange der får et ”nej” til et boliglån.

Udover at gøre sig mere attraktivt for långivere, så kan man også med fordel arbejde på, at låne penge til den mest fordelagtige pris i form af lavere renter og færre gebyrer.

Få et boliglån med lidt indsats

Uanset om man låner penge til en bolig i en bank eller hos et realkreditinstitut, så er det vigtigt at gøre sig attraktiv for dem inden man begynder at ansøge om et lån.

Mange tror fejlagtigt, at långivere er forpligtet til at låne dem penge når de skal købe en bolig, men det er langt fra sandsynligt. For dem er dit boliglån en forretning og er den ikke attraktiv, så indgår de den ikke.

For at se attraktiv ud for en bank eller et realkreditselskab, så skal du vise dem, at du har styr på din økonomi. Hvis ikke det allerede er tilfældet, så er det vigtigt at starte der inden du går i gang med at søge et lån.

Lån penge til bolig med større sikkerhed

Uanset om det er et boliglån eller en anden type lån du leder efter, så vil en långiver undersøge hvordan din økonomiske situation og historik ser ud. Det hele starter med, at du kan vise dem, at du tjener penge hver eneste måned.

Hvis ikke du kan fremvise, at du har en nogenlunde stabil indtægt som kan bruges til at betale renter eller afdrag, så er du ikke attraktiv i deres øjne. Så har du ikke en stabil indtægt, så kan du godt skyde en hvid pil efter at låne penge til en bolig.

Næste punkt efter den faste indkomst er at vise, at du kan leve for færre penge end dem du tjener.

Når du optager et boliglån så vil dine månedlige udgifter ofte stige og derfor er det bedste du kan vise dem, at din månedlige økonomi har rigeligt luft til at kunne dække de nye ekstra boligomkostninger.

Hvis du bor til leje lige nu, men vil have et boliglån fordi du hellere vil eje, så forsvinder lejeudgifterne naturligvis.

Men en ejerbolig har en del flere ekstra omkostninger end en lejebolig og dem kan du lige så godt regne ind i dit budget inden du søger om at låne penge til en bolig.

Slutteligt, så er det et ekstra plus hvis du også kan vise dem, at du er i stand til at spare penge op gennem en længere periode.

Det er ikke nok at kunne lægge penge til side i en enkelt måned for så at bruge dem næste måned. Men kan du gennem f.eks. 12 måneder lægge penge til side hver eneste måned, så er det noget långivere ser meget positivt på.

Billigere boliglån ved at shoppe lidt rundt

Slutteligt, så bør du også bruge lidt tid på at shoppe lidt rundt når du vil låne penge til en bolig.

Billigere boliglån ved at shoppe lidt rundt
Det er ikke sikkert at din normale bank har de billigste lån og derfor kan det betale sig at afholde møder med forskellige banker og långivere for at se hvad de kan tilbyde i form af lave renter og gebyrer.

Vær ikke bange for at spille dem ud mod hinanden. Meget mod den generelle tro, så kan det sagtens lade sig gøre, at handle med banker omkring renteniveauet. Du skal bare være fræk nok.