Skødeskrivning

SkødeskrivningFor mange mennesker der står foran at skulle købe en ny bolig er skødeskrivning et meget vigtigt punkt. Skødet er det dokument som bliver tinglyst om som fortæller omverden, at det er dig der er ejer af den pågældende ejendom.

Hvis ikke skødet er tinglyst så er du endnu ikke den formelle ejer. Men for at et skøde kan blive tinglyst så skal det være udfærdiget korrekt og derfor er det vigtigt at du kontakter en der har forstand på skødeskrivning.

Om det er en advokat eller en anden form for rådgiver er ikke så vigtigt, når bare de ved hvad de laver.

Kan du selv skrive skødet?

Der er ikke noget krav om at skødet skal skrives af en boligadvokat eller anden form for profession og hvis du har mod på det så kan du derfor også sagtens selv skrive det.

Men hvis du ikke har prøvet det før eller ikke er specielt indenfor det juridiske felt, så vil vi gerne anbefale at du får nogle andre til at klare det for dig.

Selvfølgelig er der penge at spare hvis du kan klare det selv eller hvis du har en ven eller bekendt der kan, men det kan ende med at være rigtig dumme penge at spare.

Men det er som sagt muligt hvis du ønsker at klare skødeskrivningen selv.

Huskøb med advokathjælp kan være en god ide

Det er ikke længe siden jeg selv var ude i en situation hvor jeg skulle købe en lejlighed jeg var blevet tilbudt til en god pris.

deed-large

Selvom jeg har en del erfaring indenfor feltet, så valgte jeg alligevel at hyre en boligadvokat til at klare alle de juridiske aspekter, samt andre kendte problematikker der skal tages stilling til når man køber en bolig.

At få skrevet et skøde er kun en lille del af det at handle bolig og med alle de mange faldgrupper der er, så skal der ikke være ret meget der går galt for at du ville have sparet mange penge ved at hyre professionel hjælp.

At få advokathjælp er jo ikke ensbetydende med, at du skal hyre den dyreste du kan finde. Uanset om det er skødeskrivning eller gennemlæsning af alle dokumenterne, så er det vigtigste at du finder en der ved hvad han/hun laver.

Ofte kan du finde dem til en rigtig fornuftig pris.Personligt gav jeg omkring 15.000 kr. for hjælpen og inden skødet var tinglyst havde advokaten sparet mig for de samme penge i form af omkostninger som hun fik sælger og ejendomsmægleren til at betale. Alt i alt en god handel.