Toshiba Varmepumpe – Mest Varme For Pengene

Toshiba Varmepumpe – Mest Varme For PengeneNår det kommer til emnet varmepumper, så er der to spillere på det danske marked som er meget dominerende. Den ene er Panasonic og den anden er Toshiba.

På det seneste har Toshiba varmepumper vundet frem fordi de har været meget i medierne i forbindelse med deres effektivitet og der evne til at producere varme for få penge.

Indenfor sin klasse, har tests vist at Toshibas varmepumpe har den højeste virkningsgrads-faktor, hvilket altså på danske betyder at den er bedst til at producere varme i forholde til den omkostning man har i strøm.

Varmepumpe – Luftrensning og antibakterier

Udover at varmepumper er gode til at give varme for få penge, så har de også den anden store fordel, at de renser luften for bakterier, pollen og andre former for partikler som kan have en irriterende eller skadelig effekt på mennesker og dyr.

Denne funktion er ikke uvæsentligt at have med i sit regnestykke hvis man overvejer om det kan betale sig, at skifte til en varmepumpe i stedet for at bruge olie eller gas som den primære opvarmningskilde.

Specielt hvis du har små børn i huset og/eller har husdyr i form af hund eller kat, så vil det kunne gøre en stor forskel, at have en varmepumpe til at hele tiden at rense luften i huset for diverse partikler.

Besparelse på varmeregningen på 73%

Nu skal man altid tage diverse påstande om besparelser med et gran salt og specielt når der er tale om tests som er udført af producenten selv.

Besparelse på varmeregningen på 73%

Men selvom man tager det med i baghovedet, så vil det stadig være noget der kan ses på budgettet selvom en Toshiba varmepumpe kun kunne levere en besparelse på 30% (altså under halvdelen).

På en af hjemmesiderne for en leverandør af Toshibas varmepumpe systemer kan man læse, at man ved at putte for 1 krone energi ind i en Toshiba High Power Inverter vil kunne opnå helt op til 6,52 kroners varmeoutput.

Hvordan man er kommet frem til det resultat står det ikke nogen om, men igen kan man vende det om og sige, at selvom det kun skulle være halvdelen af måtte være sandheden, så er det stadig flot at få mere end 3 gange den varme som man ville betale for med andre energikilder.

Uanset om man får installeret en Panasonic eller en Toshiba varmepumpe i sit hjem, så skal man huske på, at der er nogle installationsomkostninger som gør, at det vil tage nogle år inden investeringen har tjent sig hjem.

Omvendt så er det også vigtigt, at huske på de fordele der er i af kunne få renset luften i hjemmet og hvis der er personer i husstanden der har allergi i løbet af foråret og sommeren, så vil denne luftrensning kunne hjælpe betydeligt på eventuelle symptomer de måtte have.

Og for mange kan det være mange penge værd ikke at blive generet med allergiske reaktioner.