Varmepumpe Test – Hvilken varmepumpe er bedst?

Varmepumpe Test - Hvilken varmepumpe er bedst?Det kan være svært at finde ud af, hvilken varmepumpe man skal vælge. Skal man gå efter tilbuddet i byggemarkedet, eller kræver det en lidt nærmere undersøgelse.

Herunder finder du en tjekliste, så du kan lave en sammenligning eller din egen varmepumpe test.

Varmepumper – modeller og effektivitet

Du kan hurtigt spilde mange penge på en varmepumpe, der viser sig ikke at leve op til dine forventninger, så gør dig selv den tjeneste at tjekke forskellige modeller og deres effektivitet, før du køber.

Du kan minimere CO2 udslippet og din elregning ved at undersøge nogle ting før købet.

Tjekliste:

    Undersøg om leverandøren har et godt ry, der er ingen grund til at vælge en, der har flere negative historier med sig i bagagen. Internettet og vennekredsen er et godt sted at søge. Skandalehistorier løber stærkt. Alternativt kan du bede leverandøren om referencer og tjekke dem. Det er ikke tilladt at opdigte referencer, men der er desværre brodne kar.
  • Bed om en pris inkl. montering og spørg om monteringen også indeholder et eftersyn efterfølgende for at tjekke om den fungerer, som den skal.
  • Vær bevidst om dit behov. Varmepumpen skal være stor nok til at kunne dække dit behov. Det er dog bedre at købe en for stor end en for lille.
  • Hvis du bor ved kysterne, så vær opmærksom på, at ikke alle varmepumper tåler saltvand. Producenterne angiver det, hvis deres varmepumpe ikke tåler salt i luften.
  • Sørg for at få alle aftaler på skrift fra leverandøren, så du undgår misforståelser. Det er bedst for alle parter – også for leverandøren.

Energistyrelsens varmepumpe test

Energistyrelsen har lavet en liste over de varmepumper, der er energimærkede.

Energistyrelsens varmepumpe test

Listen fortæller dig, hvor effektiv varmepumpen er, ved at de har lavet en varmepumpe test, der er inddelt i kategorier efter den ydelse varmepumpen kan levere og om den er tilsluttet gulvvarme eller et radiatorsystem.

Du kan se listen her: Download PDF dokument

Alt i alt er der penge at spare ved installation af varmepumpe, i sær hvis du skifter fra et ældre oliefyr.

Varmepumper Best I Test

Varmepumper Best I TestVarmepumper er blevet mere og mere populære. Flere familier er blevet opmærksomme på, at der kan være mange penge at spare ved at anskaffe sig en varmepumpe som en alternativ kilde til opvarmning.

Man kan vælge at bruge den til den fulde opvarmning af huset eller man kan supplere i forhold til andre former for opvarmning (f.eks. brændeovne).

At varmepumper er blevet populære hænger naturligvis sammen med, at der er en stor besparelse at hente på varmeregningen.

Specielt hvis man normalt har gjort brug af nogle af de dyrere energikilder. Enkelte producenter reklamerer med helt op til 70% besparelse.

Energistyrelsen anbefaler varmepumper til opvarmning

Udover den store besparelse der er på at bruge en varmepumpe, så hænger en af de andre grunde til en øget popularitet sammen med, at blandt andet Energistyrelsen har reklameret meget for netop denne energiform.

Flere forbrugerprogrammer har også haft indlæg hvor man har testet om varmepumper virkelig var så gode som producenterne sagde.

I de fleste tilfælde kunne man ikke producere helt så fantastiske resultater, men hvis producenten taler om optil 70% besparelse, så er det jo heller ikke skidt hvis man må nøjes med 50%.

For en større dansk familie i et parcelhus kan det god betyde mange tusind kroner om året i besparelse på varmeregningen.

Hvilken varmepumpe er bedst i test?

Når det kommer til test af varmepumper, så skal man altid huske at tage det hele med et gran salt. Det gælder uanset om det er test af varmepumper eller test af spejlreflekskameraer.

Hvilken varmepumpe er bedst i test?
Først og fremmest så skal man være opmærksom på hvem der står bag selve testen. Hvis det er producenten selv der enten har udført testen eller har betalt andre for at udføre den, så kan man ikke stole fuldt og fast på resultatet.

Der er ingen fornuftig forretning der ville offentliggøre resultater der viste dårlige ting om deres produkter. Men derfra og til at sige at man ligefrem har pyntet på resultaterne er der naturligvis langt.

Udover at kigge på hvem der står bag testen og vurdere hvad deres motiver har været for testen (det kunne også være en konkurrent der ville producere dårlige resultater om et bestemt firma eller produkt), så skal man også kigge på forudsætningerne.

F.eks. kan man sagtens teste sig frem til at en varmepumpe er super billig hvis man antager at strømmen der driver den er rigtig billig og at man samtidig holder det op imod et gammelt oliefyr som har en dårlig forbrænding og så smider en høj oliepris oveni.

Det er godt at der er nogen der vil lave tests så vi andre har noget at kigge på når vi skal træffe beslutninger, men det er vigtigt at man som potentiel køber af en ny varmepumpe ikke lader sig forblinde at tests og ser dem som den evige sandhed.

I hvert fald er det vigtigt at man kigger nærmere på sponsorer, motiver og forudsætningerne for de test resultater man bruger til at træffe en endelig købsbeslutning.

Varmepumper er trods alt dyre, så det er en god ide at undersøge markedet grundigt inden det endelige valg træffes.